Brussels Airlines is klaar met Sukhoi Superjet


(c) foto; Superjet International

Brussels Airlines is klaar met Sukhoi Superjet

Brussels Airlines is zat van de problemen met de Sukhoi Superjet. Sinds vorig jaar worden er 4 Sukhoi Superjets van CityJet gehuurd voor korte Europese vluchten. Echter kampen de vliegtuigen vaak met technische problemen wat veel onkosten met zich meebrengt voor Brussels Airlines in de vorm van vlucht annuleringen.

Goede kwaliteit

De vliegtuigen zelf zijn van goede kwaliteit volgens Brussels Airlines. Het probleem zit hem in het onderhoud en de kennis die nodig is bij technische problemen. Omdat er maar weinig van deze vliegtuigen in Europa rondvliegen staan de vliegtuigen bij problemen relatief lang aan de grond. Dit is voornamelijk door een gebrek aan kennis van het type vliegtuig. Monteurs zullen dus eerst naslagwerken moeten raadplegen voordat ze kunnen beginnen met het oplossen van de eventuele problemen.

Niet rendabel

De CEO van Brussels Airlines, Christina Foerster, geeft aan dat ze kijken naar een mogelijkheid om van de Sukhoi Superjet vluchten af te kunnen. Het zou op dit moment niet rendabel zijn voor de maatschappij. Op dit moment vliegen er wereldwijd zo’n 140 vliegtuigen van dit type rond. De meeste Sukhoi Superjets zijn te vinden in Rusland. Aeroflot is de grootste afnemer van het type met maar liefst 44 vliegtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *