Wizz Air besteld 75 nieuwe Airbus vliegtuigen

Wizz Air Airbus A321
(c) Foto: Airbus – A321

Wizz Air besteld 75 nieuwe Airbus vliegtuigen

De aandeelhouders van Wizz Air hebben groen licht gegeven voor de bestelling van nog eens 75 toestellen van het type Airbus A321neo. Met deze beslissing wordt een eerder overeengekomen koopoptie uitgeoefend, die in september vorig jaar met Airbus werd afgesproken. De luchtvaartmaatschappij heeft nu in totaal orders uitstaan voor maar liefst 434 vliegtuigen van de A321neo. De waarde van deze recente order bedraagt ongeveer 9 miljard euro op basis van catalogusprijzen, maar door gebruikelijke kortingen bij dergelijke grote bestellingen zal deze waarde waarschijnlijk lager uitvallen.

Wizz Air, opgericht in 2003, heeft haar focus voornamelijk op bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa. In het licht van de aanhoudend sterke vraag naar vliegreizen, nemen luchtvaartmaatschappijen zoals Wizz Air het initiatief om nieuwe vliegtuigen aan te schaffen. Hierdoor kunnen ze hun capaciteit vergroten en verouderde vliegtuigmodellen vervangen. In Nederland is Wizz Air een belangrijke speler op Eindhoven Airport.

Uitbreiding van de vloot om te voldoen aan de vraag

Met deze grootschalige aankoop van de Airbus A321neo-toestellen toont Wizz Air haar inzet om haar vloot uit te breiden en haar marktpositie te versterken. De luchtvaartmaatschappij heeft de afgelopen jaren gestaag aan populariteit gewonnen, met name door haar focus op betaalbare vluchten naar bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa. Het toevoegen van deze 75 moderne en brandstofefficiënte toestellen zal de capaciteit van Wizz Air vergroten en haar in staat stellen om haar diensten verder uit te breiden.

Stap naar duurzaamheid en efficiëntie

Met de keuze voor de Airbus A321neo toont Wizz Air ook haar toewijding aan duurzaamheid en operationele efficiëntie. De A321neo is uitgerust met de nieuwste technologieën en motoren, waardoor het brandstofverbruik wordt verminderd en de CO2-uitstoot wordt beperkt. Dit past in de bredere inspanningen van de luchtvaartindustrie om milieuvriendelijker te opereren en bij te dragen aan de doelstellingen van het verminderen van de impact op het milieu.

Vliegen van en naar Eindhoven Airport

In Nederland heeft Wizz Air een stevige positie verworven als een belangrijke speler op Eindhoven Airport. Met regelmatige vluchten van en naar verschillende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa heeft de luchtvaartmaatschappij zich gepositioneerd als een aantrekkelijke optie voor reizigers in de regio. Met de uitbreiding van haar vloot zal Wizz Air waarschijnlijk haar aanwezigheid op de luchthaven verder versterken en haar dienstverlening aan Nederlandse reizigers verbeteren.

Toekomstige groei en kansen

De bestelling van 75 Airbus A321neo-toestellen markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Wizz Air en geeft een duidelijk signaal af over de ambities van de luchtvaartmaatschappij voor toekomstige groei. Met een uitgebreide en moderne vloot is Wizz Air goed gepositioneerd om te voldoen aan de toenemende vraag naar luchtvervoer in Europa en verder te bouwen aan haar positie als een vooraanstaande speler in de luchtvaartindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *