Turkish Airlines start rechtstreekse vlucht tussen Istanbul en Sydney


(c) foto; Boeing

Turkish Airlines start rechtstreekse vlucht tussen Istanbul en Sydney

Tuskish Airlines gaat starten met de eerste directe vlucht tussen Sydney en Europa. Het is de bedoeling dat Turkish Airlines vanaf de zomer van 2019 direct gaat vliegen tussen Istanbul en Sydney. De topman van Turkish Airlines; Ilker Ayci, heeft dit deze week naar buiten gebracht. Hij heeft niet bekend gemaakt met welk vliegtuig de vlucht zou worden uitgevoerd.

Nieuwe vliegtuigen

Dat nog niet bekend is gemaakt met welk vliegtuig de vlucht zal worden uitgevoerd komt waarschijnlijk omdat Turkish Airlines volgend jaar een aantal nieuwe vliegtuigen in ontvangst verwacht te nemen. Het gaat om de Boeing 787-9 (zie foto) en de Airbus A350-900. Beide vliegtuigen hebben een vliegbereik van 15.000 kilometer. Dit zou net genoeg zijn voor beide vliegtuigen om een directe vlucht tussen Istanbul en Sydney uit te voeren.

Istanbul goede locatie om over te stappen

Istanbul heeft een goede positie voor reizigers uit Europa om over te stappen richting Sydney. Turkish Airlines gaat er voor zorgen dat veel vluchten goed aansluiten op deze vlucht waardoor reizigers niet lang hoeven te wachten. Toch wordt de aankondiging van topman Ilker Ayci niet door iedereen serieus genomen. Het is vaker voor gekomen dat Turkish Airlines vluchten aankondigde en waar vervolgens niks van terecht is gekomen. Het voordeel is nu wel dat Turkish Airlines vliegtuigen krijgt geleverd die deze afstanden kunnen afleggen.

Qantas

Eerder dit jaar is Qantas gestart met de eerste directe vlucht tussen Australië en Europa. Het gaat hier om de directe vlucht tussen Perth (West-Australië) en Londen Heathrow. Deze route is vergelijkbaar met de route tussen Sydney en Istanbul. Qantas gebruikt hiervoor de Boeing 787-9 Dreamliner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *